Μαρούλια - Παραγωγή Μαρουλίων Πύργος Ηλείας

Μαρούλι - Παραγωγή Μαρουλιών Πύργος Ηλείας

Μαρούλια

Το μαρούλι είναι ίσως το λαχανικό με τη μεγαλύτερη ιστορία σε αρκετά μέρη της γης και χρησιμοποιείται πάρα πολύ στη διατροφή του ανθρώπου, πάνω από 2000 χρόνια!

Η διατροφική αξία του μαρουλιού έγκειται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες όπως Α, Κ και C. Επίσης, περιέχει μαγγάνιο, κάλιο και χρώμιο και είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και μετάλλων.

Ιατρικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, καθώς δρα ενάντια στη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, η οποία ευθύνεται για εμφράγματα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικά επεισόδια.

Με λίγη προσοχή στο πότισμα (τακτικό) και προστασία από τον καυτό ήλιο, μπορούμε να απολαύσουμε, φρέσκα μαρούλια, υψηλής θρεπτικής αξίας. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σχεδόν όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά η πιο αποδοτική περίοδος είναι από νωρίς το φθινόπωρο μέχρι αργά την άνοιξη.

Το μαρούλι αναπτύσσεται καλύτερα σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας (15 – 18,5 °C). H άριστη θερμοκρασία για τη βλάστηση των σπόρων του μαρουλιού κυμαίνεται μεταξύ 15 – 21 °C.

Θα πρέπει να διατηρείται υγρό και να αποφεύγεται η υπερβολική υγρασία καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ανάπτυξης ασθενειών. Σε περιόδους υψηλής θερμοκρασίας αυξάνεται η συχνότητα των ποτισμάτων.

Τα φυλλώδη μαρούλια μαζεύονται μόλις μεγαλώσουν τα φύλλα τους. Τα κεφαλωτά πρέπει να συγκομισθούν πριν να αναπτυχθεί  το άνθος.

Έχετε κάποια απορία ;
Καλέστε μας στο 697 273 4832

Green Veg - Μαρούλια Πύργος Ηλείας